Geen categorie

Bespaar geld dankzij een goed onderhouden wagen.

Brandstofverbruik is 1/5e van uw totale autokost

Besef dus goed dat uw verbruik grotendeels afhangt van uw eigen rijstijl. Iemand die voortdurend 100 in plaats van 120 kilometer per uur rijdt, kan al snel 15% besparen op brandstofkosten.

Je rijstijl kan 15% besparen

Automobilisten met een sportieve rijstijl kunnen ook tot 15% besparen door het kalmer aan te doen. Zo is het voldoende om tijdig te schakelen en beheerst te rijden. Bovendien is het ook zuiniger om te remmen op de motor.

Ook het onderhoud van uw wagen blijft cruciaal

Het belang van een onderhouden wagen

Een luchtfilter in slechte staat zorgt voor een minder optimale verbranding, waardoor uw verbruik de hoogte in schiet. Controleer ook regelmatig uw bandenspanning. Een te lage spanning levert meer rolweerstand en dus ook een hoger verbruik. 
Zelfs een goed onderhouden airco bespaart handenvol geld.

Zet af en toe de motor af als u langer dan een minuut blijft stilstaan. Wij raden ook aan om korte ritten te vermijden. Een koude motor verbruikt erg veel brandstof. Tijdens de eerste kilometer kan het verbruik zelfs tot vier keer hoger liggen.

Met regelmatige onderhoudsbeurten kan u dus heel wat geld besparen.
Bereken hoeveel het onderhoud van uw wagen kan kosten.

× Hoe kunnen we helpen?