Geen categorie

Vervang tijdig je ruitenwissers

Moet het echt elk jaar?

Inderdaad. Het vervangen van uw ruitenwissers is niet het eerste waar u aan denkt. Maar wist u dat 90 % van al onze acties in het verkeer te maken hebben met de informatie die we via onze ogen binnenkrijgen? Propere, goed functionerende ruitenwissers zijn dus echt onmisbaar!

Verslijten ruitenwissers wel?

Toch wel … Het hele jaar door zijn uw ruitenwissers onderhevig aan allerlei natuurelementen. Hitte en uv-straling in de zomer, kou, vorst en ijs in de winter. En dan zijn er ook nog schadelijke gassen in de lucht die het rubber van uw ruitenwissers aantasten …

Tips voor een langere levensduur

Kiest u voor kwaliteitsvolle ruitenwissers van Mobas, dan bent u al goed op weg. Maar er zijn nog een paar tips die we u kunnen meegeven. Gebruik bijvoorbeeld NOOIT uw ruitenwissers op een droog oppervlak, anders gaat het rubber kapot. Ontvet uw voorruit regelmatig (een scheutje afwasmiddel doet wonderen!). En maak de wisser af en toe schoon met een sponsje en afwasmiddel.

Wanneer moet je ze vernieuwen?

Jaarlijks. Maar het is nog dringender als uw ruitenwissers beginnen te haperen of lawaai maken. Of als ze vieze strepen maken op de ruit. Wist u trouwens dat de meeste ruitenwissers een slijtage-indicator hebben waarop je kan aflezen hoe het met het rubber gesteld is?

× Hoe kunnen we helpen?